Breaking! Premie Zorgverzekering 2015 Interpolis daalt! Als enige in Nederland komt Interpolis met een verlaging, terwijl de rest moet verhogen. Hoe kan dat? Gaan ze marktaandeel kopen en jaartje verlies nemen?

Nee, ze maken de premieopbouw transparanter. Wel met een trucje.

Gisteren publiceerden we al de verwachting dat de premie zou uitkomen op € 104,40. Dat is dan de rekenpremie, waarna er 10% af gaat voor Rabobank-klanten. Dan kom je dus uit op die € 93,95.

Echter, Raboklanten krijgen nu geen korting meer op de basisverzekering bij Interpolis. Ze hebben dat afgeschaft en de netto premie als rekenpremie neergezet. Uiteindelijk zie je dan ook een verhoging van plm. 2% voor bestaande klanten.

Mooie truc, ben benieuwd hoe de pers dit oppakt en of ze er allemaal intuinen met kantenkoppen: INTERPOLIS verlaagt als enige de zorgpremie in 2015!

 

#update 18/11/2014 13.00

Contact gehad met Interpolis. Ze geven aan dat de basispremie stijgt met 2,1%. Ze hanteren nu 1 basispremie voor iedereen. In feite hebben ze dus inderdaad hun bruto premie netto gemaakt naar 90%. Past goed bij de pay off: Glashelder.


Bij een restitutie zorgverzekering kunt u zelf uw eigen specialist of ziekenhuis kiezen. Bij een zuivere restitutiepolis wordt er 100% vergoed volgens marktconform tarief. 

1. ONVZ Zorgverzekeraar (zuivere restitutiepolis) 

2. PNO Zorg (zuivere restitutiepolis)

3. Delta Lloyd (zuivere restitutiepolis)

4. Ditzo (normale restitutiepolis)